Categories
Yleinen

Kotimaan matkailu tarjoaa elämyksiä

Oletko jo tutustunut kauniin kotimaamme monipuolisiin matkailukohteisiin? Suomi on täynnä upeita nähtävyyksiä ja tarjoaa ainutlaatuisia luontoelämyksiä. Aina ei tarvitse lähteä kauas eikä investoida suuria summia löytääkseen sen oman lomaparatiisinsa. Kotimaan matkailu on turhan aliarvostettua tänä päivänä. Suomi on pitkä maa joka kätkee sisälleen lukuisia nähtävyyksien helmiä. Niitä täytyy vain osata etsiä ja arvostaa. Olitpa sitten kaupungin sykkeessä viihtyvä city-ihminen, tai kansallispuistojen luontopoluilla seikkaileva eränkävijä, sinulle löytyy varmasti mieluisia kohteita ympäri maan.

Mitäpä jos viettäisitkin seuraavan lomasi kotimaan matkailun merkeissä! Lähimatkailua suosimalla autat samalla suomalaisia yrittäjiä säilyttämään toimeentulonsa ja säästät omiakin varojasi paremmin kun et vie niitä ulkomaille.

Majoitusvaihtoehdot tarjoavat jokaiselle jotakin

Olitpa lähdössä etelään tai pohjoiseen, sinun täytyy tietysti miettiä millä aiot matkustaa ja kuinka majoitut. Tähän taas vaikuttaa pitkälti käytettävissä oleva budjetti sekä loman tarkoitus ja aktiviteetit joita haluat harrastaa. Vuodenajallakin on toki merkitystä tässä kohtaa sekä luonnollisesti sillä kuuluuko matkaseurueeseesi muita.

Luksusloma hotellissa onnistuu yhtä hyvin Etelä-Suomen kaupungeissa kuin Lapin hiihtokeskuksissakin. Hotellimajoitus onkin paras vaihtoehto kun kaipaat helppoutta ja haluat keskittyä oleelliseen. Voit vaikkapa shoppailla ja viipyillä uniikkien kahviloiden ja erinomaisten ruokapaikkojen kiireettömässä tunnelmassa. Lukuisat kylpylätkin tarjoavat rentoutumista ja hemmottelua niitä kaipaavalle.

 Jos taas haluaa kauas kaupunkien melusta ja hulinasta, voi lähteä vaikkapa mökkilomalle maaseudun rauhaan tai vaellukselle Lapin erämaahan. Teltta on välttämätön varuste jos haluaa viettää yönsä maastossa suojassa sateelta ja hyttysiltä. Toki merkittyjen reittien varsilta löytyy myös vuokrattavia autiotupia sekä laavuja jotka ovat hyvä vaihtoehto vaeltajalle. Muutenkin on syytä varustautua tällaiselle retkelle asianmukaisella tavalla.

Kotimaan matkailu telttaillen
Myös kotimaassa matkaillessa voi herätä teltasta vuoristomaisemiin, kun suuntaa esimerkiksi Kilpisjärvelle.

Mökki vai matkailuauto

Suomalaiset ovat tunnetusti mökkikansaa ja niinpä mökkimajoitusta löytyykin runsain määrin lähes mistä tahansa pitäjästä. Miltä kuulostaisi pieni ja idyllinen mummonmökki ilman mukavuuksia luonnon helmassa? Vai olisiko ylellinen kelohirsihuvila jylhissä maisemissa enemmän sinun juttusi? Mökkien kirjo on todella laaja aina vaatimattomimmista leirintäaluemökeistä kaikkien mukavuuksien luksusvilloihin. Jokaiselle kotimaan matkailijalle löytyy taatusti omaan budjettiin ja tarpeisiin sopiva mökki. 

Viimeisten vuosikymmenten aikana matkailuautojen käyttö on huomattavasti yleistynyt kotimaan matkailussa nousten potentiaaliseksi vaihtoehdoksi mökkilomien rinnalle. Eikä ihme, sillä tarjoaahan tämä asuntovaunun edistyneempi versio loistavan vaihtoehdon reissaamiseen kun koti kulkee aina mukana.  Leirintäalueet ovatkin ottaneet karavaanarit hyvin huomioon varusteluissaan ja tarjoamissaan palveluissa. Liikkuvalle ihmiselle matkailuauto on erinomainen vaihtoehto. Valinnan varaa löytyy runsaasti niin myytävistä kuin vuokrattavistakin kohteista. Sinun ei siis välttämättä tarvitse heti hankkia matkailuautoa tai -vaunua omaksesi vaan voit ensin vuokrata sellaisen lomamatkasi ajaksi. Näin pääset kokeilemaan olisiko sinusta karavaanariksi.

Kotimaan nähtävyydet odottavat

Suomessa vuodenaikojen vaihtelu tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä ympäri vuoden. Kesä on tunnetusti kotimaan matkailun kulta-aikaa, mutta talvellakin löytyy monenmoista aktiviteettia ja tutustumisen arvoisia paikkoja niiden harrastamiseen. Lappi on tietysti hiihtoharrastajien unelmakohde talvisin, ja paljon nähtävääkin siellä toki löytyy aina Joulupukin maasta Kemin lumilinnaan. Syksyisin taas ruskaloistoon verhoutuva luonto hurmaa kulkijansa kauneudellaan niin Lapin erämaassa kuin etelän kaupungeissakin. 

Suomen kesä on täynnä erilaisia festivaaleja ja tapahtumia. Musiikki on usein tapahtumien keskiössä hyvin vahvasti, ja onneksi sitä löytyy jokaiseen menoon. Kulttuurinnälkäisille vaikkapa kesäteatteri tarjoaa hienon elämyksen ja taiteen ystäville erilaisista näyttelyistä löytyy monenlaista katseltavaa. Historian havinaan pääsee käsiksi museoissa joita löytyy runsaasti kautta maan. Perheen pienimpien suosikkipaikkoja ovat tietysti huvipuistot ja eläintarhat muumimaailmaa unohtamatta. Ja kyllä niissä helposti isompikin väki saa aikansa kulumaan! Joko sinä olet poikennut Ähtärissä pandoja moikkaamassa?

Maisemat vertaansa vailla

 Aina ei välttämättä tarvitse matkustaa satoja kilometrejä päästäkseen nauttimaan luonnonkauniista paikoista. Monet kansallispuistomme tarjoavat upeita luontokohteita isojen kaupunkien lähettyvilläkin. Tuhansien järvien maasta ei puutu myöskään vesistöjä, ja esimerkiksi Saimaata voidaan pitää yhtenä kuuluisimmista kansallisaarteistamme.

Ihan oma lukunsa ovat saaristomaisemat joiden tunnelmaa ei tavoita missään muualla. Karun kauniit kalliorannat ja pitsihuvilat vievät sinne saapuvan mukanaan kauas menneiden aikojen maailmaan ja saaristolaiselämään. Olisitko sinä valmis viettämään kesäsi saaressa?

Ei sovi unohtaa myöskään kaupunkikulttuurimme helmiä, sillä ovathan kauniit kaupunkimiljöömme niin isoissa kuin idyllisissä pikkukaupungeissakin täysin vertaansa vailla!

Tutustu luovuuden lähteisiin

Suomalaisten sielu on tehty maisemista. Kansallismaisemat ovat innoittaneet ja inspiroineet ihmisten luovuutta kautta aikojen. Eiväthän entisaikojen kuuluisimmat taiteilijatkaan suotta vanginneet kuvankauniita näkymiä teoksiinsa! Nykyisin nämä upeat kohteet ovat huomattavasti helpommin ihmisten saavutettavissa kuin sen aikaisten kulkijoiden. Miksipä sinäkin et tekisi tutkimusmatkaa sielunmaisemiesi juurille! Lähde siis tutustumaan ja anna kotimaan nähtävyyksien hurmata sinut ainutlaatuisuudellaan!